Het waarom van het bureau

We zijn een bureau dat zich vanaf 3 maart 2016 richt op integere communicatietrainingen in organisaties en personen. Integriteit en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aanspreken en Tegenspraak zijn daar weer voorbeelden van waarin wij trainingen verzorgen.

Waaruit bestaat het bureau?

  • Uit een trainer/adviseur die is afgestudeerd voor Integriteitsmanagement bij het Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector.

Wat doet het bureau?

  • Het bureau geeft workshops op het gebied van iemand aanspreken/aangesproken worden (vorm van feedbackgesprek)
  • Het bureau stelt communicatieplannen op bij het implementeren van integriteit in de organisatie
  • Het bureau stelt een plan van aanpak op en geeft workshops bij introductie van het organiseren van tegenspraak.

Integriteitswijzer Bureau Integriteitszorg De Achterhoek

Wie kan een beroep doen op het bureau?

Organisaties kunnen een beroep doen op het bureau. Dat kunnen bedrijven zijn in de marktsector, de overheid en semi-overheid. Maar ook werkgroepen, en stichtingen, zoals (net-)werkgroepen, kunnen een beroep doen op het bureau. Dat kunnen groepen zijn met een minimum van 4 personen.

Wat kost het?

Onze dienstverlening is maatwerk en sterk afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Zo kunnen organisaties een beroep op ons doen om een communicatieplan op te zetten. Maar we kunnen voor kleine groepen ook een workshop verzorgen met als onderwerp aanspreken en aangesproken worden. Dat laatste is een vorm van feedbackgesprek dat in twee dagdelen wordt getraind. Daarom ons verzoek: neem vrijblijvend contact met ons op en noem uw wensen. Wij proberen dan een goede inschatting te maken van de kosten.


Wie zijn de medewerkers van het bureau?


Rein Annema

Rein AnnemaRein is oprichter van het oorspronkelijke bureau Integriteitszorg de Achterhoek, dat gevraagde - en niet gevraagde adviezen uitbracht aan de 10 Achterhoekse gemeenten. Na vijf jaar heeft het bureau zijn oorspronkelijke doelstelling ingeruild voor een bureau voor integere communicatie.

De insteek is nu personen en organisaties te scholen in integere communicatie. Hij wil mensen op weg helpen integer, kan het zijn ook geweldloos, te communiceren. Communiceren is de rode draad en het cement voor ieders integer gedrag. Vandaar dat hij zijn vleugels nu uit slaat naar alle bedrijven, instellingen en personen die met dit onderwerp aan de slag willen.